Valisi Öz, İlçemizde incelemelerde Bulundu


22.01.2016 16:05:59     1743
 Valisi Öz, İlçemizde incelemelerde Bulundu

        İlk olarak Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’u makamında ziyaret eden Vali Öz’e İl Jandarma Alay Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi eşlik etti.

        Ziyaretleriyle ilgili olarak bir değerlendirme yapan Trabzon Valisi A. Celil Öz, “Çaykara  bölgemiz için önemli bir yerdir. Hem bölgedeki kalkınma ve gelişme anlamında, hem de üretim ve ülkemize önemli işadamları, bürokratlar, siyasetçiler ve bilim adamları yetiştirme açısından öne çıkmaktadır.

        

Belediye Başkanı Hanefi Tok ile görüşerek Çaykara’da yürütülmekte olan yatırım ve hizmetlerle ilgili bilgi aldı. Belediyedeki görüşmenin ardından ilçede yapılmakta olan Hükümet Konağını da gezen Vali Öz, incelemelerinin ardından beraberindekilerle Uzungöl’e hareket etti.

        Bir doğa harikası Uzungöl'le ilgili önemli çalışmaların yapıldığına dikkat çeken Vali Öz, gölün çevresinde gezerek yapılan çalışmaları inceledi. Öz, “Uzungöl hem bizim, hem de dünya için çok önemli bir turizm merkezidir. Burada sezona iyi başlamak için bütün kurumlarımızla beraber genel bir seferberlik yapmalıyız” dedi. Uzungöl'de inşaatına başlanılmak üzere olan ve planlaması hazırlanan iki teleferik hattının da bitirilmesiyle Uzungöl'deki turizm hareketliliğinin daha da artacağını ifade eden Vali Öz, "Yapılan bu çalışmalara ilaveten burada her ziyaretçinin istifade edebileceği çok güzel yöreye uygun mimariyle bir turizm enformasyon bürosu kuracağız" diye konuştu.

        Son olarak Çaykara ilçesindeki Karayollarına ait şantiyeyi ziyaret eden Vali Öz, yapımı devam eden Of-Çaykara duble karayolu ile ilgili sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

 

 

İletişim

  • Işıklı Mahallesi Belediye Sok. No:12 D:2 PK:61940
    Çaykara/TRABZON
  • (0462) 616 10 29
  • (0462) 616 14 68
  • info@caykara.bel.tr
Hanefi TOK
Çaykara Belediye Başkanı