Çaykara'nın Kurtuluşu Düzenlenen Törenle Kutlandı


27.02.2016 13:09:46     3248
Çaykara'nın Kurtuluşu Düzenlenen Törenle Kutlandı

ÇAYKARA'NIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 98. YILDÖNÜMÜ DÜZENLENEN TÖRENLE KUTLANDI.

Çaykara´nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98.Yıldönümü törenlerle kutlandı. İlk tören sabah saat 09:30´da Hükümet konağı önündeki Atatürk alanına çelenklerin konulmasıyla başlandı. 

Çaykara’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü, düzenlenen törenle coşkulu bir şekilde kutlandı. Çaykara Belediye Başkan V. Mustafa Hacıabdullahoğlu güzide vatanın,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere yurdunu seven ve kendisini ülkesine adayan kahraman şehit ve gazilerin emaneti olduğunu dile getirdi.

Çaykara’nın düşman işgalinden kurtuluşu düzenlenen törenle kutlandı. Düzenlenen törenler saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başladı. Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül ve Çaykara Belediye Başkan V. Mustafa Hacıabdullahoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen törene  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali İlçe Müftüsü Ali Fuat Baycan , İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kıyak, İlçe Garnizon Komutanı Ertan Sonkaya’nın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ŞEHİTLERİMİZİN EMANETİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yurdunu seven ve kendisini ülkesine adayan kahraman şehit ve gazilerin emaneti olduğunu dile getiren Başkan V Hacıabdullahoğlu , "Güzide İlçemizin idarecileri olarak 98 yıl önce düşman işgalinden kurtulan ilçemizi mamur etmek, ilçemizde yaşayan hemşerilemize hak ettiği hizmetleri verebilmek ve daha yaşanabilir modern bir şehir inşa etmek en kutsal görevimizdir" dedi. Konuşmanın ardından,       Çaykara’nın kurtuluşu vesilesiyle düzenlenen okullar arası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere  ödülleri protokol tarafından takdim edilerek tören son buldu.

 

İletişim

  • Işıklı Mahallesi Belediye Sok. No:12 D:2 PK:61940
    Çaykara/TRABZON
  • (0462) 616 10 29
  • (0462) 616 14 68
  • info@caykara.bel.tr
Hanefi TOK
Çaykara Belediye Başkanı