Taşören Mahallesi Merkez Camii İbadete Açıldı.


22.07.2016 15:34:23     3040
Taşören Mahallesi Merkez Camii İbadete Açıldı.

Ahşap sanatı açısından yöresel mimarinin bir çok özelliğini bünyesinde barındırması sebebiyle nadide eserlerden olan Çaykara'nın Taşören Mahallesindeki tarihi cami, aslına uygun olarak yeniden inşa edilerek hizmete açıldı.

Yangında kullanılamaz hale gelen ve ahşap sanatı açısından yöresel mimarinin bir çok özelliğini bünyesinde barındırması sebebiyle nadide eserlerden olan Çaykara'nın Taşören Mahallesindeki tarihi cami, aslına uygun olarak yeniden inşa edilerek hizmete açıldı.

 

Taşören Mahallesi'nde yer alan ve 1841-1844 yıllarında yapılan 175 yıllık 2 katlı Taşören Merkez Camisi, 2010 yılında henüz belirlenemeyen sebeple çıkan yangın ile kullanılamaz hale gelmişti.

Mimari özellikleri bakımından Karadeniz yöresinin bir çok özelliğini bünyesinde barındıran, alt katı taştan üst katı ise ahşaptan yapılan caminin restore edilmesi için Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğünce başlatılan çalışmalar sonucunda Taşören Merkez Camii’nin açılışı bugün yapıldı.

Açılış töreni okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.Cami yapımında emeği geçen başta Trabzon Vakıflar Bölge Müdür V.  İsmet Çalık  ve Bölge Müdürlüğü çalışanlarına,Taşören Mahallesi Camii Derneği Başkanı İbrahim Tuncer ve Taşören Mahallesi Muhtarı Hasan Keski tarafından plaket hediye edildikten sonra açılış kurdelesini Çaykara Belediye Başkan V. Mustafa Hacıabdullahoğlu ve Trabzon Vakıflar Bölge Müdür V. İsmet Çalık kesti.

Cuma namazının ardından açılışa katılan vatandaşlara yemek ikramı yapılarak tören son buldu.

İletişim

  • Işıklı Mahallesi Belediye Sok. No:12 D:2 PK:61940
    Çaykara/TRABZON
  • (0462) 616 10 29
  • (0462) 616 14 68
  • info@caykara.bel.tr
Hanefi TOK
Çaykara Belediye Başkanı