Sultamurat Yayla Kuran Ziyafeti Programı


22.08.2016 10:31:37     2144
Sultamurat Yayla Kuran Ziyafeti Programı

Her yıl geleneksel olarak 20 Ağustos´ta yapılan Sultanmurat Yayla Ortası Şenlikleri son zamanlarda artan terör olayları yaşanan hain saldırılar nedeniyle bu yıl şenlik programında değişiklik yapılarak “Şehitleri anma ve Kur´an ziyafeti programı” ismi altın yeni bir programla kutlandı. 

“Şehitleri anma ve Kur´an Ziyafeti” ismi altında, Çaykara Belediyesi ve Sultanmurat Yayla Camii Derneğinin ortak organizasyonuyla bugün Kutlandı.

Kutlamada, Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, Belediye Başkanı Hanefi Tok, Dernekpazarı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşik, Of Belediye Başkanı S.Sali Saralioğlu, Çaykara Cumhuriyet Savcısı Gökhan Özümazlum, Milli eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, Trabzon Müftüsü Keramettin Demir, Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan, Din Birliği görevlileri başkanı ve Sultanmurat Cami yaptırma derneği Başkanı Muhittin Yıldırım ile vatandaşlar katıldı.

Saat 13:00´da başlayan kutlamada Trabzon Belediyesi mehteran bölüğünün salonda verdiği konserle başladı. Daha sonra emekli imam kurra Hafızlar Mehmet Yakut ve Ayhan Küçük Kur´an tilaveti ile devam etti. Açılış konuşmasını Çaykara belediye Başkanı Hanefi Tok´un ardından, Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, Dernekpazarı Belediye Başkanı Dr.Mehmet Aşık, Trabzon Müftüsü Keramettin Demir,  Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan ve Sultanmurat Cami yaptırma derneği Başkanı Muhittin Yıldırım´ın konuşmalarının ardından  Gümüşhane ve Erzurum´dan gelen aşıkların söylediği kahramanlık türküleriyle  ve yerel etkinliklerle program sona erdi.

 

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi

Fotoğraflar: Berat Tosun

İletişim

  • Işıklı Mahallesi Belediye Sok. No:12 D:2 PK:61940
    Çaykara/TRABZON
  • (0462) 616 10 29
  • (0462) 616 14 68
  • info@caykara.bel.tr
Hanefi TOK
Çaykara Belediye Başkanı